Головна » 2016 » Листопад » 5 » ЕЛЕКТРОННИЙ МОБІЛЬНИЙ РОБОЧИЙ ЗОШИТ З ІНФОРМАТИКИ
12:10
ЕЛЕКТРОННИЙ МОБІЛЬНИЙ РОБОЧИЙ ЗОШИТ З ІНФОРМАТИКИ

ЕЛЕКТРОННИЙ МОБІЛЬНИЙ РОБОЧИЙ ЗОШИТ З ІНФОРМАТИКИ ДЛЯ УЧНІВ

Назва проекту: Електронний робочий зошит з інформатики для учнів 7-11 класів на платформі персонального сайту педагога з використанням методів мобільного навчання.

Актуальність задачі: За новим Державним стандартом вивчення інформатики розпочинається у початковій школі. У зв’язку з уведенням нового стандарту з’явилася необхідність у нових програмних продуктах навчального призначення, які б відповідали сучасним вимогам та забезпечували набуття знань, умінь і навичок учнями в дистанційному режимі.

Мета дослідження:

  1. розробка електронного робочого зошита на платформі персонального сайту педагога, для підвищення рівня навчальної діяльності учнів;
  2. дослідити можливості виконання класних та домашніх робіт учнів на персональному сайті педагога у коментарях до уроків з використанням комп'ютерів та мобільних гаджетів;
  3. апробувати мобільний електронний зошит на учнях Кіндратівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням інформатики та програмування, на основі апробації, усунути недоліки та доробити окремі елементи робочого зошита. 

Методи розв’язання:

–  проаналізувати навчальну програму з інформатики та визначити перелік необхідних знань, умінь, навичок учнів;

–  скласти перелік необхідних вимог до запропонованого навального проекту;

–  проаналізувати технологію та середовище розробки;

–  розробити методику та технологію виконання робочих завдань у коментарях до уроків на платформі персонального сайту педагога. 

Вивчення  практичного досвіду  в галузі створення навчальних електронних ресурсів дало можливість розробити досить оригінальний навчальний проект виконання класних та домашніх робіт учнями у коментарях до уроків, розміщених на платформі персонального сайту педагога.

Практична частина роботи включає в себе розробку електронного робочого зошита у коментарях до уроків на платформі персонального сайту педагога для підтримки вивчення інформатики у 7-11 класах спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів за новою навчальною програмою та додаткових факультативних заняттях. 

Робота була апробована на уроках інформатики в учнів 7-11 класів Кіндратівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням інформатики та програмування Костянтинівського району Донецької області.

У перспективі плануються удосконалення програми до якої будуть додані ряд завдань для розвитку логічного мислення школярів та комунікації між учителями та учнями.

Отримані результати:

Створено і реалізовано проект електронного робочого зошиту для учнів 7-11 класів для вивченні предмету «Інформатика»

Переглядів: 905 | Додав: Организатор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar